• 1401/03/09
  • - تعداد بازدید: 5
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

همایش آمار، برنامه ریزی و سیستم های اطلاعات مکانی

.

Double-click
Select to translate

برگزاری نخستین همایش آمار، برنامه ریزی و سیستم های اطلاعات مکانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز/ تاکید بر اهمیت نقش آمارها در برنامه ریزی مدیریت کلان دانشگاه

نخستین همایش آمار، برنامه ریزی و سیستم های اطلاعات مکانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مدیران سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس، مدیران و کارشناسان آمار و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در این همایش گفت: پس از ادغام معاونت برنامه ریزی و معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، حوزه برنامه ریزی در دانشگاه نیز به معاونت توسعه مدیریت و منابع محول شد که در این زمینه چارچوب هایی برای چگونگی کار واحد برنامه ریزی در دانشگاه در حال تدوین است.

دکتر «مهرداد شریفی» همچنین از سیاستگذاری برای تدوین برنامه ای خبر داد که حاصل عملکرد مدیران و کارشناسان برنامه ریزی واحدهای محیطی، معیاری برای ارتقای شاخص ها در ستاد دانشگاه باشد.

او با تاکید بر اهمیت درستی آمارها و برنامه ها برای تصمیم گیری درست امور در دانشگاه اضافه کرد: تعیین اولویت ها و برنامه ریزی صحیح مسایل سبب مصرف درست و بهینه و جلوگیری از اتلاف و هدررفت منابع می شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، اضافه کرد: اگر آمارها درست باشد، برنامه ریزی ها نیز درست و اصولی انجام می شود، دومین اثربخشی آمار نیز در زمینه اختصاص منابع مالی و انسانی دانشگاه است.

دکتر شریفی با بیان اینکه اثرگذاری عملکرد کارشناسان آمار در مدیریت کلان دانشگاه بسیار زیاد است، اظهار امیدواری کرد برنامه ریزی های درست سبب بهره وری بهتر از منابع باشد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس نیز در جمع کارشناسان آمار و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: آمار لازمه برنامه ریزی و برنامه پیش نیاز توسعه است، اگر می خواهیم به توسعه دست پیدا کنیم باید آمارهای درست و صحیح ارایه کنیم.

مهندس «عبدالحمید سنگی» یکی از مهمترین اهداف و برنامه های سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را عبور از نظام های آماری سنتی و رسیدن به آمارهای مدرن عنوان کرد.

او در ادامه از برگزاری نخستین سرشماری سطحی مبنا در سال 1405 خبر داد و اضافه کرد: پس از آن، این کار به صورت سالانه انجام می شود.

مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در امور برنامه ریزی و مسوول سیاستگذاری و برنامه ریزی دانشگاه نیز با بیان اینکه هر سال به مناسبت یکم آبان روز آمار و برنامه ریزی، آیین گرامیداشت این روز در دانشگاه برگزار می شود، گفت: امسال برای نخستین بار این برنامه در قالب یک همایش علمی در سطح استان فارس برگزار شد و در سال های آینده در سطح منطقه ای و کشوری برگزار می شود.

دکتر «محمد حبیبی» افزود: حدود 44 مقاله و تجربه به دبیرخانه همایش ارسال شده است که پس از داوری، 27 مقاله برای ارایه در نخستین همایش آمار، برنامه ریزی و سیستم های مکانی پذیرش و 10 مقاله به عنوان مقاله، پژوهش و تجربه برتر انتخاب و معرفی شده است.

او محورهای این همایش علمی یک روزه را شامل نقش آمار و اطلاعات در مدیریت و برنامه ریزی نظام سلامت، ارزیابی سامانه های ملی اطلاعات و راهکارهای بهبود آن، نحوه بررسی کیفیت داده ها و سیستم های اطلاعات سلامت، آسیب شناسی برنامه ریزی در سیستم سلامت و ارائه راهکارهای اثربخش، نقش سیستم های پویای گزارش دهی و داشبوردهای مدیریتی در ارتقای تصمیم گیری در نظام سلامت، کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) در حوزه سلامت و چالش ها و فرصت های پیش رو GIS در حوزه سلامت، عنوان کرد.

دبیر شورای عالی آمار دانشگاه با اشاره به ارایه بیانیه همایش در پایان همایش ادامه داد: بیانیه همایش آبان 98 بر اجرای سیاست های دهگانه مصوب شورای عالی آمار و تحقق اهداف ستاد برنامه ریزی دانشگاه تاکید دارد که در دو بخش سیاست های شورای عالی آمار دانشگاه و اهداف ستاد برنامه ریزی دانشگاه، ارایه شده است.

دکتر حبیبی اضافه کرد: سیاست های شورای عالی آمار دانشگاه شامل تقویت ساختار تشکیلاتی حوزه های آمار و برنامه ریزی با رویکرد غیر متمرکز و منسجم در واحدهای محیطی و ستادی، شناسنامه دار شدن اقلام آماری و شاخص ها و به روز رسانی اولویت های آنها در اتوماسیون آماری، نهادینه کردن داشبورد مدیریتی یکپارچه در دانشگاه و اشتراک گذاری اطلاعات بر اساس چارت سازمانی، تمرکز بر رویکرد آماری ثبتی مبنا(Register-based) و ایجاد درگاه مرجع آمار و سالنامه الکترونیکی، پالایش و یکپارچه سازی داده های موجود در سامانه ها برای انتقال یا ذخیره در انباره های داده، پیاده سازی الگوی مناسب معماری داده های سازمانی و اصول هماهنگ کدگذاری در اقلام آماری، ارتقای کیفیت آمار بر اساس استاندارد NQAF، اعتباربخشی واحدهای تابعه دانشگاه در حوزه آمار، تحلیل و تفسیر آمار و گزارش دهی مستمر با توانمندسازی کارکنان و مدیران در راستای مدیریت دانش و ارتقای فرهنگ سازمانی استفاده از آمار در راستای تصمیم گیری مبتنی بر شواهد است.

او اهداف ستاد برنامه ریزی دانشگاه را نیز شامل تدوین برنامه راهبردی دانشگاه بر اساس اسناد بالادستی با اولویت سیاست های کلی سلامت، تصویب برنامه عملیاتی و بودجه موردنیاز در هیات امنای دانشگاه، مشارکت فعالانه تمامی حوزه های ستادی و صف دانشگاه در تدوین و پایش برنامه، برگزاری دوره های آموزشی با هدف آشنایی مدیران و کارکنان با برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی، پایش تحقق اهداف و پیش بینی ساز و کار نظارت بر پیشرفت برنامه ها، تخصیص اعتبارات بر اساس پیشرفت برنامه عملیاتی به عنوان مبنای بودجه تفصیلی، تعیین ساز و کارهای لازم برای تشویق و ترغیب همکاران بر اساس پیشرفت و تحقق برنامه و اختصاص نیروی مجرب و متخصص برشمرد.

این همایش  بیستم آبان در سالن ابوریحان بیرونی مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار شد

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 14065
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 75 موجود نیست